Bezoekerscentrum

 

 

 

 

Min40celsius is een verrassend bezoekerscentrum over het unieke landschap van de regio. Een speurtocht naar de bijzondere geologische geschiedenis, bijzondere fossielen, stuwwallen, ijstijden en de ijstijdzoogdieren, en het archeologische spoor van de Neanderthaler tot en met de Romeinen en Germanen.

Waar een paar miljoen jaar geleden walvissen en haaien zwommen ontstaat tijdens de ijstijden de Achterhoek. De zee verandert in een landschap met woeste rivieren en rivierduinen. Honderden meters dik landijs schuift als een bulldozer over poolwoestijnen en grassteppen. Mammoeten en neushoorns leven samen met de Neanderthaler, terwijl hyena’s en leeuwen vechten om het kadaver van een wisent. En waar Germanen en Romeinen streden en samenleefden.

In het bezoekerscentrum mag je zelf graven naar botten als een echte paleontoloog of proberen vuur te maken met vuursteen. Voor scholen zijn er actieve lesprogramma’s. Of meld je aan voor een zoekexcursie en probeer je geluk uit door zelf te gaan zoeken naar een echt bot van een mammoet, een mooie steen of fossiel.

Stichting Achterhoek Toerisme
website met toeristische informatie in de Achterhoek

Mijn Gelderland
Geschiedenisverhalen uit Gelderland en musea

Ontrafel de schoonheid van de Liemers
website met wandel- en fietsroutes in Liemers en deel van de Achterhoek