Wat is min40celsius, sponsor of vrijwilliger worden?

Bezoekerscentrum Min40celsius gaat over het landschap, de ijstijden en alles wat onder onze voeten zit.

Sta oog in oog met het skelet van een wolharige neushoorn of de kop van een mammoet!

Waar een paar miljoen jaar geleden walvissen en haaien zwommen ontstaat tijdens de ijstijden de Achterhoek. De zee verandert langzaam in een landschap met woeste rivieren en rivierduinen. Landijs van meer dan 200 meter dik schuift als een bulldozer over poolwoestijnen en grassteppen. Mammoeten en neushoorns leven er samen met de neanderthaler, terwijl hyena’s en leeuwen vechten om het kadaver van een wisent.

Zie, voel en hoor de ijstijden: een spannende periode waarin de Achterhoek is gevormd.

flyer_min40celsius 

WILT U ONS STEUNEN (sponsor of als vrijwilliger):

Het bezoekerscentrum is juni 2014 gestart. Komende jaren wordt het centrum verder ontwikkeld en verbeterd. Zo is de verlichting en verwarming aan vervanging toe en is het wenselijk de expositie audio-visueel in te richten (onderwijs en meertalig). Dit kunnen we niet zonder financiële steun.
Als u onze doelstellingen financieel wilt ondersteunen kan dat door gebruik te maken van ons sponsor pakket.

Voor de openstelling en het begeleiden van klassen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Als u het werken met kinderen en bezoekers leuk vindt dan is Min40celsius zeker iets voor u. Heeft Min40celsius uw belangstelling meld u dan aan als vrijwilliger. U kunt dan eerst een paar keer, samen met ons, meedraaien om te bekijken of het echt iets is voor u.